Hjarteleg velkomne til Tedragen!
Handlekorg 0

UTe på tur: Paris

gammel pu-erh Paris pu-erh reise tebutikk tereiser ute på tur

Et sted mellom Notre-Dame og Pompidou senteret finner du Endora tebutikk. Foto: Tedragen

Et sted mellom Notre-Dame og Pompidou senteret finner du Endora tebutikk. Foto: Tedragen

 

Paris er en by med lange tradisjoner for handel med det fjerne østen, og en perfekt plass for å gjøre en god tehandel. Denne gangen sjekket jeg ut tebutikken Endora (http://www.endora.fr). Butikken har en sentral beliggenhet og lett å finne. I tillegg til et stort utvalg av forskjellige teer, for det meste kinesiske, har Endora et stort utvalg Yixing tekanner.

 

Yixing tekanner på utstilling. Foto: Tedragen

Yixing tekanner på utstilling. Foto: Tedragen

 

Min interesse ble fanget av Endoras imponerende Pu-erh meny. Jeg interesserte meg først og fremst for de eldre Pu-erh teene på menyen, til glede for ganen og til smerte for lommeboken. Her var et stort utvalg og om jeg hadde hatt ti ganger så stort budsjett så skulle jeg vel klart å sprenge det også.

 

8030 Menghai, tidlig 80-tall. Foto: Tedragen

 

Jeg kjøpte 50g 8030 Pu-erh fra Menghai tidlig 80-tall, og den smaker fantastisk. Ganske stram på smak og lukt men for en te! Denne var et av de bedre eksemplene jeg har smakt på hva tiden kan gjøre for en god Pu-erh.

Neste gang du skal til Paris kan jeg trygt anbefale deg å ta turen innom Endora hvis du er på utkikk etter nye teer, gamle teer eller flotte tekanner. Eldre postar Nyare postar