Hjarteleg velkomne til Tedragen!
Handlekorg 0

Blad brødre


Når man skal nyte en bedre cigar er det kanskje ikke så mange som tenker at en kopp høykvalitets te, kanskje kunne vært en perfekt match.


Et kjapt søk på Google avslører raskt at det er forholdsvis uvanlig å benytte ordene cigar og te i samme setningen. Likevel er likhetene såpass slående at det er verdt en ekstra kikk.
Begge er nytelse produkter laget av blad som har gjennomgått ulike prosesser, som oksidering, fermentering, tørking, risting og lagring. Det nærmeste man kommer å røyke en kopp te er selvfølgelig en cigar.
Når man skal pare ulike typer mat og drikke er det spesielt viktig at man treffer på tannin-innholdet og basis smakene i hvert enkelt produkt. Med te og cigarer har man faktisk mulighet til å treffe nærmest nøyaktig på klorofyll og tannin-innholdet.
En cigar med mye ligero tobakk (bladene øverst på planten) kunne kanskje matche en godt trekt "golden buds" te (også øverst på planten), mens en langtids lagret pu-erh matcher sannsynligvis tannin-innholdet bedre til en cigar som har fått noen år i humidoren. En grønn te ville i så måte muligens passet bedre til en "candela" cigar der man også har stoppet oksideringen av bladene og bevart mesteparten av klorofyll-innholdet.
I tillegg har man mulighet til å matche særegenhetene i begge bladtypene. Fruktighet, jordsmak, lær, sjokolade osv er typisk for begge. Til og med ulike grader av røyksmak er høyst vanlige smaksparameter for ikke bare lapsang men alle typer te.


Til å vurdere Tedragens teer i forhold til cigar har vi fått hjelp av de super hyggelige folkene fra Augusto cigar i Oslo. De driver en nydelig cigar butikk i Tollbugata 19, og i likhet med oss har de en forkjærlighet for kvalitet, livsnytelse og P2.
Første stalltips: En Alec Bradley Prensado cigar bør testes sammen med en Oolong av typen Da Hong Pao.....og hvem sier at nerder ikke har det gøy!

Fortsettelse følger.....Eldre postar